vrijdag 22 juni 2012

Kennismaking NH

Voor de geinteresseerden:

Kennismakings cursus Natural Horsemanship zondag 8 juli Haaksbergen.

Kim (instructrice van Equi-Unity) en Wendy zullen tijdens deze dag samen met hun eigen paarden of een paard van een van de cursisten laten zien hoe je kan beginnen.

Wat voor oefeningen zijn er? Hoe kan je de lichaamstaal van je paard lezen? Hoe voer je de oefeningen uit? Tijdens de cursus zullen zowel theorie als praktijk behandeld worden. Later op de dag is er een praktijkgedeelte waarbij de cursisten beginnen met grondwerk, daarna volgen de beginselen van NH Dressuur.

NH Dressuur: Communiceren is elkaar begrijpen. Tijdens deze cursus leer je hoe je je paard kan motiveren op een goede manier zijn lichaam te gebruiken, zodat hij zelf op zoek gaat naar een positieve houding en daarmee zijn lichaam ontwikkeld. Als je begrijpt wat jouw paard motiveert om iets voor je te doen, kan je hem alles leren, van een simpele overgang tot meer verzameling. En dat alles op een basis van respect, begrip en vertrouwen in plaats van dwang. Alleen zonder dwang kan je paard ontspannen en alleen vanuit echte ontspanning kan je vragen om correcte aanspanning die weer nodig is voor de dressuur oefeningen.

Aan het einde krijg je nieuwe tips en uitdagingen/opdrachten mee naar huis om weer verder te gaan. Heb je altijd al de band met je paard willen verbeteren en wil je de paardentaal beter begrijpen? Dan is deze cursus zeker iets voor jou! Ook als je net met NH bent begonnen en je kennis naar een hoger niveau wil tillen is dit een leuke cursus!

De Vereniging Vrienden van het Fjordenpaard maakt het mogelijk om voor een geringe eigen bijdrage te kunnen deelnemen aan deze interessante en leerzame clinic.

De eigen bijdrage bedraagt € 15,00 per combinatie, betaling op de dag zelf voor aanvang van de clinic.
Opgeven kan door het aanmeldingsformulier op onze website (http://www.fjordenvrienden.nl) te downloaden, in te vullen en via info@fjordenvrienden.nl aan ons toe te sturen.

Let op! Er kunnen een beperkt aantal deelnemers (max 8 met paard) meedoen. Vol = Vol. Dus geef je snel op.

Je rijdt in een groepje van circa 3 รก 4 ruiters. Ook wanneer je wilt komen kijken horen we dat graag van je. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De clinic wordt gehouden bij manege Capriole te Haaksbergen.

Door: Vereniging Vrienden van het Fjordenpaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten