vrijdag 22 juni 2012

Nico (24 mei) en Noa (3 juni)


Moeder Primula en dochter Wolverlei gingen relatief gelijk op in hun dracht, die beide een veulen van Dingo verwachtten. Waar Primula officieel iets eerder uitgerekend was als haar dochter, was het toch Wolverlei die het voortouw nam.

Op een vroege ochtend vonden we geheel verrast een heel mans hengstveulen in de wei. Een naar ons zin mooi, stevig, rastypisch veulen, met ruim voldoende houding.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Moeder Primula hield het langer vol, maar wist ons eveneens van een verrassing te voorzien. Het kleine weitje naast de kerk, wat jaarlijks in gebruik is als 'bevalweitje' was nog maar kort in gebruik genomen door Primula toen ze besloten had dat ze dit toch niet de ideale plek vond. Zaterdag middag brak ze eruit, waarna we maar besloten haar mee te nemen richting stal. Al waggelend over de Veneweg, want vanwege haar omvang kon ze weinig meer, concludeerden we dat ze toch echt wel behoorlijk omvang 'moeke' had. Eenmaal op de stal leken haar banden wel klaar voor een veulen, maar het uier had naar ons zin nog lang niet voldoende. Desalniettemin was het de volgende ochtend dat Bart na het voeren ineens wat extra's zag bewegen vanuit zijn ooghoek. Helemaal in de voorste hoek van de stal had Primula haar telg geworpen, die daar verdekt opgesteld lag. Een relatief groot merrieveulen die de naam Noa kreeg.

*Van Noa volgen nog, door het slechte weer hebben we hier nog geen foto's van gemaakt.*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten