dinsdag 6 december 2011

Afsluiting Keuringseizoen deel 2

Vervolgens was er de keuring in Wijk bij Duurstede. Op een nieuwe locatie werd er in één ring gekeurd.
Dauwina (v. Zizoran) werd hier kampioen van de merries zonder predikaat, ze kreeg geen punten omdat ze in de rubriek voorlopige modelmerries liep.
Reserve kampioen merries zonder predikaat ging met 37 punten naar de merrie Chinouk (v. onbekend) van goede vrienden van ons uit Zwaanshoek.
De ruinen Crazy (v. Timor) en Calton (v. Anton) kregen allebei een nette 35 punten,

Lisse was een erg kleine keuring met een aantal van 21 paarden dat die dag in ring verscheen.
Hier kreeg Hercules (v. Rubis) 35 punten in de hengstveulenrubriek. De jaarlingmerrie Gretched (v. Ansgar), die mooi in conditie was, kreeg ook 35 punten.
De ruin Harold (v. Mogly), ook van de dames uit Zwaanshoek, werd vandaag ruinenkampioen met 38 punten en later dagkampioen.
Ook leuk om te vermelden, onze eigen Janna (v/d Pol) werd in Lisse beste voorbrenger van de dag.

In Onstwedde liepen ook een aantal nakomelingen van onze hengsten mee.
Bij de jaarlingen was dit de merrie Gonda (v. Anton), zij kreeg 36 punten en werd reserve jeugdkampioen. Kampioen van jeugd werd de tweejarige merrie Felisia (v. Sebastian) van dhr. Dingemanse.
Achter Felisia mochten als tweede en derde de merries Franka en Fiona, beide van Anton, opstellen.
Tijdens de keuring hadden we redelijk mooi weer met zon, maar ook enkele regendruppels. Eenmaal onderweg naar huis, nog maar net Onstwedde uit, brak er een enorme hoosbui los, we zaten dus net op tijd weer in de auto!

Bij de molen in Rolde werd er ook dit jaar weer gekeurd.
We hadden zelf hengstveulen Hendrik (v. Anton) bij ons en hij mocht als tweede opstellen met 36 punten. Zijn moeder Yarra behaalde een nette vijfde plaats in een sterke rubriek stermerries.
Verder hadden we jaarlingmerrie Geesje (v. Timor) bij ons zij behaalde 34 punten, net niet genoeg voor een A-premie.
Aan nakomelingen van onze hengsten liepen o.a. hengstveulen Hide (v. Zizoran) mee, hij behaalde 35 punten en de driejarige Elina (v. Timor) kreeg 37 punten.
De merrie Wendy (v. Jars) van Kuik uit Koekange behaalde de eerste plek bij de voorlopige modelmerries.
Onze felicitaties voor de eigenaren van deze paarden en natuurlijk felicitaties voor iedereen van stal Dolfing met de behaalde resultaten!

Vervolgens stond de keuring te Beekbergen op het lijstje.
Hier stal hengstveulen Hannes (v. Anton) de show, hij werd veulenkampioen met 37 punten en liet tijdens de ereronde een opvallend fraaie draf zien!
Merrieveulen Heste (v. Ansgar) van onszelf kreeg helaas maar 33 punten in haar rubriek.
Voor de rubriek jaarlingen hadden we Gerdie (v. Timor) bij ons, ook zij liet een mooie draf zien en behaalde hiermee 36 punten.
De merrie Dorothee (v. Reinar) van onze voormalige stagiere Anne, mocht als tweede opstellen bij de 4 t/m 7 jarige merries, zij mocht naar huis met 35 punten.
De merrie Yoshino (v. Toddy) trekt altijd onze aandacht, zij is namelijk een volle zus van onze eigen Zizoran (v. Toddy). Deze merrie werd kampioen bij de merries zonder predikaat met 37 punten.

De laatste premiekeuring van het jaar vond zoals gebruikelijk weer plaats in Roden.
In de eerste rubriek, die van de hengstveulens, mocht Hessel (v. Timor) als tweede opstellen met 35 punten. Bij de merrieveulens mocht Hedwich (v. Cikaro) van Esther (Weemstra) als derde opstellen met 37 punten en Heliantha (v. Anton) van de Fam. Hoen behaalde een vijfde plaats met 35 punten.

Bij de driejarige merries behaalde Elinoor (v. Anton) 36 punten en daarmee een derde plaats.

Bij de 1 & 2 jarige ruinen liepen twee nakomelingen mee van onze hengsten. Felix (v. Reinar) kreeg 36 punten van de jury en werd hiermee eerste in de rubriek. De rodblakke Grubis (v. Rubis) behaalde net geen A-premie met 34 punten, maar desondanks stond er een glunderende eigenaresse naast.

De fam. Verhoeven had ook een goede dag, bij de 3 jaar en oudere ruinen mochten hun twee volle broers Celony en Djambo (beide v. Balony) als eersten opstellen. Celony kreeg 39 punten en werd reserve ruinenkampioen en Djambo kreeg 38 punten. Djambo heeft met Bart afgelopen najaar een A op zijn Abop proef gehaald en werd met dit keuringsresultaat dus modelruin.

Bij de stermerries mocht Tea (v. Halldor) van Esther (Weemstra) als tweede opstellen en zij werd tevens reserve kampioen merries met predikaat. Merrie Yanneke (v. Sverre) van de fam. Veldhuysen kreeg een nette vierde plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten