dinsdag 22 november 2011

Afsluiting Keuringsseizoen deel 1

Het was weer een interessant keuringsjaar met diverse bekende én nakomelingen van onze hengsten die goed presteerden.

Bij deze iedereen gefeliciteerd met hun behaalde resultaten!!

Zo kwam in Vrouwenpolder de Timorzoon Bjarne als tweede in zijn rubriek te staan met 37 punten waardoor hij nu Sterruin is. Hij mocht plaatsnemen aan de ook zeker niet onbekende ruin Heino van het Meesdal (v. Herman) die Bart vorig jaar voor de ABOP getraind heeft. Heino behaalde een prachtig puntenaantal van 39 en werd in combinatie met zijn resultaat op de proeven eveneens Sterruin.

In Oldeberkoop hadden we ook zelf een aantal paarden mee. Zo begon Hennie (Timor x Tatum) als eerste in de ring bij de merrieveulens. Zij behaalde helaas geen A, maar net een B met 34 punten. In dezelfde ring was ook veulen Hjala (v. Cikaro) aanwezig, dochter van merrie Alinde (v. Anton) die ooit in onze eigendom was. Eigenaresse Lisa Schurman was in haar nopjes met het resultaat van Hjala, 35 punten en een A-premie. Een prachtig resultaat dat de pijn van het verlies van Alinde, door de bliksem enkele maanden eerder, iets verzachtte.
Bij de rubriek Jaarlingen kwam de merrie Gritthe (v. Zizoran)van Danielle Sùper in de ring en mocht na enkele rondjes met 37 punten aan kop plaatsnemen.
In de rubriek tweejarigen mocht aan kop plaatsnemen de merrie Flamingo (v. Sebastian) van Annabel (v.d. Pol) met 40 punten, die tevens het Jeugdkampioenschap uitgereikt kreeg en gelijk daarachter Fjella (v. Manus) van Esther (Weemstra) met 39 punten.
Ook Elnique van Claudia Wouda was deze dag aanwezig en kreeg een bijzonder mooi puntenaantal van 37 punten.
De rubriek merries zonder predikaat had als koploper ook een bekende en wel de merrie Virana (v. Lenngard) van Familie Wijlhuizen, die met 38 punten het kampioenschap zonder predikaat in ontvangst mocht nemen.
Bij de ruinen waren het Finn (v. Reinar) die 35 punten behaalde, Eachann (v. Timor) die eveneens 35 punten kreeg en Basco (v. Drange Rolv) die sterruin werd met 38 punten en het reserve kampioenschap bij de ruinen op zijn naam kreeg.
Tatum werd uitendelijk als vijfde in haar rubriek geplaatst.
Tot slot was het de strijd om het dagkampioenschap waar de Flamingo aan mee mocht doen. Zij werd verkozen tot dagkampioen van Oldeberkoop 2011! Zeer tevreden keerden wij dus weer huiswaarts.

De eerstvolgende keuring was in Barendrecht waar merrieveulen Hylke (v. Anton) van Familie van Pommeren als tweede mocht opstellen met 36 punten.
Bij de rubriek tweejarigen was een halfzus van Hylke te vinden, de merrie Fiona (v. Anton), die met eveneens 36 punten reserve jeugdkampioen werd.
Bij de ruinen was de eer voor de ruin Babel (v. Anton) gefokt door de dit jaar overleden Dhr. Kats uit Pesse. Een mooi eerbetoon voor de jarenlange trouwe fokker. Babel kreeg 39 punten en werd reserve kampioen bij de ruinen.

De keuring in Hardenberg is ieder jaar een grote keuring, met veel goede paarden, de nodige nakomelingen van onze hengsten en ook zelf zijn we er vaak met diverse paarden. Hierbij een opsomming van de resultaten:
Huug (v. Zizoran) 38 punten, Higgens (v. Anton) 36 punten, Hattrick (v. Zizoran) 35 punten, H.. (v. Zizoran en Ynka) behaalde 35 punten. Bij de merrieveulens haalde Heleen (v. Anton) 37 punten, Hanna (v. Anton) 36 punten, Hilde (v. Timor en Pauliena) 35 punten, Hylke (v. Anton) 35 punten en Hope (v. Drafur) 35 punten.
Bij de jaarlingen kwam Garilène (v. Anton) met 35 punten uit de bus, gevolgd door Giene (v. Timor) met eveneens 35 punten.
De tweejarige merries had aan kop Fiva-Yvana (v. Anton) met 38 punten en daarmee het jeugdkampioenschap. Fione (v. Anton) volgde met 35 punten.
De driejarige merries Esther (v. Anton) en Elske (v. Zizoran) behaalden beide 36 punten.
Britt (v. Timor) van Dhr. Scholten werd met 37 punten resereve kampioen bij de merries zonder predikaat.
In dezelfde rubriek stond ook merrie Celeste (v. Timor) opgesteld die 36 punten lreeg.
Merrie Celinde (v. Reinar) stond tweede geplaatst in de rubriek voorlopige modelmerries.
Bij de ruinen stond Ezra (v. Anton) met 36 punten als tweede in de rubriek. Bij de sterruinen was het onze Binkie (v. Timor) die zijn beste beentje weer voor wist te zetten en het ruinenkampioenschap wederom op zijn naam wist te zetten (en daarmee houden). Maar de grootste eer deze dag was voor de merrie Sanne, die ondanks dat ze met hengstveulen Huug (v. Zizoran) aan de voet liep, in optimale conditie was om het verdiende dagkampioenschap uitgereikt te krijgen.


Tot dusver...deel I keuringsseizoen...snel zal volgen: Deel II

Geen opmerkingen:

Een reactie posten