zondag 1 november 2015

Daarom Hengstenhouderij vd Berg!


Want als we terug kijken naar de jubileum keuring van 3 oktober mogen we meer dan trots zijn op onze Hengstenhouderij!

Dit jaar hadden we twee paarden mee: Binkie (Timor x Tunar), die zijn titel als Nationaal kampioen moest verdedigen en Delia (Anton x Tunar) om naast de keuring ook met Roos mee te doen aan de Kids Promotie Wedstrijd.
Omdat Esther en Annabel in de organisatie zaten van deze jubileum keuring was het even puzzelen hoe we het gingen redden qua voorbrengen. Helemaal toen bleek dat Janna die met de paarden zou rennen snipverkouden was geworden enkele dagen voor de keuring..... je zult het altijd zien.
Gelukkig kon Annabel even gemist worden van haar diensten tijdens de keuring van de 1e rubrieken zodat ze met Bink en Delia kon rennen, en hadden we in de 2e ring hulp van Anne Zweers die ook wel even een rondje wou maken met onze Bink. 
Bink mocht zich evenals vorig jaar als eerste opstellen in zijn rubriek. Delia stond verderop geplaatst, maar wist samen met Roos de winst te behalen bij de behendigheid binnen de promotiewedstrijd en samen werden ze ook nog derde bij het voorbrengen.

Als Hengstenhouderij mochten we niet alleen heel blij zijn met onze eigen paarden maar ook de uitslag bij de overige rubrieken was om trots op te zijn. Deze keuring telde 5 rubrieken waarbij al de koplopers onze hengsten vertegenwoordigden!
En als kers op de taart werd de merrie Fiva-Yvana (v. Anton) van familie Boer, Nationaal kampioen.
Begin van het jaar moesten wij helaas afscheid nemen van deze topper, maar tegen het eind van het jaar loopt een van zijn kinderen rond als Nationaal kampioen!

V.l.n.r. Wesdy (v. Manus), Fiva-Yvana (v. Anton), Eachann (v. Timor). Binkie (v. Timor) en Gullfoss (v. Manus).
Binkie & Eachann (beiden v. Timor)Geen opmerkingen:

Een reactie posten