zondag 29 maart 2015

Helaas....

Na weken training gingen we 28 maart hoopvol op pad richting Hoenderloo. Zou de jury na twee jaar de positief doorgemaakte ontwikkeling van Giel ook opmerken?

Bij de veterinaire keuring werd Giel opnieuw gemeten, gecheckt en beoordeeld op het harde(re). Met een stokmaat van 149,5 cm bleek hij ook enkele centimeters gegroeid te zijn. Eerst mocht Giel zich aan de hand binnen laten zien, waarna hij werd losgelaten. Eenmaal los liet hij, net als eigenlijk iedere hengst deze dag, even zien wat hij qua galop in huis had. Nadat alle hengsten in de binnenbaan uitgeraasd waren, verplaatsten wij ons naar het buitenterrein waar alle hengsten nogmaals aan de hand voorbij gingen komen. Helaas had moeder natuur dit jaar geen mooi weer in petto en met een fris windje erbij, was het kleumen.

Na alle keuringsrubrieken werd er pauze gehouden. Er stond een demonstratie op de planning maar door het slechte weer was iedereen de kantine in gevlucht. Op verzoek werd daardoor de demonstratie uitgesteld, waardoor de resterende rubrieken, de presentatie van de AA-paarden en prestatiepaarden en de ABOP proef voor Giel ook even in de wacht gezet werden.
Lang en breed warm gestapt mochten Bart en Giel aan de bak in de miezer regen. Na de proef vond in de binnenbak de uitreiking van de dekens plaats, waarna het spannende moment aangebroken was. De uitslag. Helaas bleven de verbeterde punten van Giel uit, hij moest tot onze grote verbazing zelfs één inleveren met 32 punten (Commentaar: Iets onderstandig soms op stand, nauw van achter, loopt op drie sporen en niet regelmatig). Ook de uitslag van de menproef, waar wij van verzekerd waren dat hij deze verbeterd had t.o.v. vorige keer, waren zeer teleurstellend. Wederom vond de jury het een C-certificaat waard.

Ontmoedigd en teleurgesteld keerden we huiswaarts.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten