vrijdag 24 juni 2011

Een nieuwe uitdaging...

Dit voorjaar kregen we een nieuwe uitdaging. Er werd Bart gevraagd of hij het ook zag zitten om twee Belgen te beleren en niet alleen voor de wagen, maar ook onder het huifbed.
Tja, daar staan wij wel voor open, nieuwe uitdagingen, en dus kwamen de Belgen begin april naar Wanneperveen.

Je moet beginnen bij het begin en dus werden de beide dieren eerst gewoon aangespannen.
Toen ze dat onder de knie hadden werd het huifbed gebracht en mochten de Belgen het daaronder gaan proberen. In het begin was het nog even puzzelen hoe alles precies werkte, want zo'n huifbed is toch even wat anders dan een gewone wagen.

De inwoners van Wanneperveen zullen wel gedacht hebben, wat Bart nu weer heeft? 'Een bierfiets met paarden? Wat ze al niet verzinnen...'

Een huifbed is vooral bedoeld voor mensen met een meervoudige handicap. Deze mensen hebben vaak moeite met bewegen en ook epilepsie en spasme zijn geen zeldzaamheden. Op een paard zitten is voor hen vaak niet mogelijk. Ook longproblemen, slecht functionerende nieren en darmen en een algeheel slechte doorbloeding zijn veel voorkomende problemen, waarbij een huifbedrit ondersteuning kan bieden.
Door het liggen op de warme paardenruggen, door middel van een zeil dat over de ruggen van de paarden worden gespannen én de schommelingen van hun bewegingen, wordt het lichaam gemasseerd, de doorbloeding wordt beter en het lichaam kan ontspannen. Darmfuncties verbeteren, epileptische aanvallen nemen af en longen kunnen vrij worden van slijm.
Ook hebben sommige mensen met MS, een dwarslaesie, reuma en rugproblemen veel baat van het huifbed-rijden.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Wilt u ook graag uw paarden beleerd hebben onder een huifbed?
U kunt altijd contact met ons opnemen over de mogelijkheden hiertoe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten