vrijdag 3 december 2010

Drafur geslaagd

30 dagen lang heeft Drafur in Duitsland op het Prufungsanstalt in Adelheidsdorf gestaan voor deelname aan de gelijk genaamde 30 dagen test.

Tijdens deze test wordt er gekeken naar zijn karakter en werkwilligheid in de omgang tijdens het rijden, mennen, vrijspringen én in de stal.

De eindproeven duurden drie dagen, waarin Drafur een dressuurproef moest afleggen met zijn “vaste” ruiter, maar ook met een onbekende ruiter. Tevens moest er een menproef gereden worden, werd er vrijgesprongen en werd er een terreinrit gedaan (een soort cross).

Deze laatste rit vond plaats op de 3e en tevens laatste dag. Bart vergezeld van zoon Theo en Esther Weemstra waren deze 3e dag aanwezig om de grijze man na afloop weer mee terug te nemen naar Nederlandse bodem. De vraag was alleen, met welk resultaat?
Bart, Theo en Esther zagen een hengst voorbij komen die met plezier zijn hindernisparcours aflegde, en gereden werd door een tevreden amazone. Met name het mennen waren ze uitermate goed over te spreken, wat eveneens in zijn beoordeling terug was te zien.

Eenmaal binnen op de verwarmde tribune werd na het horen van de uitslagen van de andere deelnemende rassen het verlossende woord gegeven voor Drafur: “Gratuliere”. Drafur heeft zijn test met een zeer mooi gemiddelde van 7,91 afgerond.
De cijfers werden als volgt verdeeld:
Eindcijfer – 7.91
Interieur (gedrag tijdens de 30 dagen test)- 8.5
Draf- 6.50
Galop- 7.25
Stap- 8.00
Rijdbaarheid- 7.83
Springaanleg- 6.63
Terreinrit- 7.25
Menaanleg- 9.0
Bekijk hier ook de resultaten t.o.v. de andere deelnemende fjordenhengsten: http://landgestuetcelle.de/cms/upload/hlp/HLP2010_30TT_Fjord.pdf

Al met al zijn wij dus erg tevreden, nu blijft zijn goedkeuring voor Hingstenbuch 1 behouden.

PhotobucketGeen opmerkingen:

Een reactie posten