vrijdag 17 september 2010

Wijk bij Duurstede

Naar Wijk bij Duurstede reisden wij af met een 'gast' in de trailer. Via Lelystad gingen we met de merrie van Dhr. Bremer op pad. Gina, een Ansgar Skellerod uit de merrie Merel (v. Sebastian) behaalde helaas met 34 punten net een B-premie.

Photobucket
Photobucket
Gina

Maar we waren op deze keuring uiteraard niet alleen nieuwschierig naar dit veulen. Diverse nakomelingen van onze hengsten lieten zich deze dag zien, waarbij we vooral ook zeer benieuwd waren naar de eerste driejarige Zizorans.

Als eerste mochten we alleen juichen voor de merrieveulengroep. Hierbij kreeg Antondochter Gently van Jan van Maurik een prachtige 37 punten en een A-premie, waardoor ze ook het veulenkampioenschap in ontvangst mocht nemen. Een emotioneel beladen overwinning, aangezien Jan dit moment niet meer mocht meemaken. De hevige strijd tegen kanker verloor hij enkele weken voor de keuring.

Photobucket
Gently

Toen ook later op de dag de merrie Ylida (Jars x Havstad) met hetzelfde puntentotaal als haar dochter, het Sterschap en Kampioenschap bij de merries met Predikaat in ontvangst mocht nemen, werd er menig traantje weggepinkt of geslikt. Als trotse fokker, gebruiker en liefhebber van het Fjordenras, zullen wij Jan blijven herinneren.

Photobucket
Ylida

De rubriek driejarige merries was voor ons een zeer interessante rubriek wat betreft de Zizorans. Als eerste mocht daar opstellen de merrie Dizora, een Zizoran uit de merrie Ursula (v. Anton). Zij kreeg met 37 punten een eerste premie, evenals dat ze later het Reservekampioenschap van de merries zonder predikaat in ontvangst mocht nemen.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Dizora

Achter haar mocht de Dauwina plaatsnemen. Deze Zizorandochter is afkomstig uit onze elitemerrie Pauliena, wat ook duidelijk zichtbaar was in haar voorkomen. Ook zij kreeg 37 punten en een eerste premie.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Dauwina

De derde Zizorandochter in deze rubriek was de merrie Dieuwke uit de reeds hierboven genoemde moeder Ylida. Zij een tweede premie met 34 punten.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Dieuwke

In de rubriek Ruinen, was het Timor die goed vertegenwoordigd was.
Apollo (Timor x Gardar) deed het daar van alle halfbroers het beste, met 35 punten. Met hetzelfde puntentoaal volgde Che (Timor x Brusvein) zijn tevens weidegenoot. Crazy (Timor x Ronnie) ging met een B premie en 33 punten naar huis, evenals zíjn weidegenoot Calton (Anton x Havstad).

Photobucket
Crazy

Photobucket
Calton

In de rubriek Modelruinen kwamen we nog een oude bekende tegen. De ruin Andor (Ronnie x Sebastiaan) stond met 37 punten op kop.

Photobucket
Photobucket
Andor

De merrie Zira (Anton x Larsto) mocht bij de Modelmerries achter Ylida aanschuiven met 37 punten, evenals halfzus Ursula (Anton x Havstad) die hiermee Ster werd verklaard, doordat zij een voldoende ABOP-proef had afgelegd.

Photobucket
Zira

Photobucket
Ursula

Bij de stermerries kwam voormalig dagkampioen Wenda (v. Anton) als derde geplaatste uit de bus. Deze merrie is de laatste nakomeling van onze wijlen elitemerrie Cariena (v. Oswin).

Dit jaar ging het dagkampioen naar de nieuwste aanwinst van Karin Hoonhorst-Weitgraven uit Huizen; de merrie Annelisa (Reitze x Toddy). Zij behaalde 37 punten en werd daarmee tevens voorlopig model.

Photobucket
Photobucket
Annelisa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten