zondag 1 november 2015

Roden 2015!

Het is al weer even geleden, maar ook in Roden waren wij weer van de partij.
Zonder al te veel oponthoud was er nog een mooi plaatsje over waar wij onze 3 paarden kwijt konden. Voor deze dag hadden we Wolly, haar veulen Luke (v. Manus) en de 4 jarige Hendel (v. Anton) mee genomen.

Net aangekomen mochten we al snel met Wolly en Luke in de ring. Ditmaal in de binnen manege, en gezien de staat van de weilanden waar de keuring normaal op gehouden wordt, was dit helemaal geen slecht idee.
Luke deed samen met zijn moeder braaf het rondje en mocht uiteindelijk als 2e opstellen met 35 punten.
In de tussentijd werden de paarden voor stamboekopname al bijeen geroepen, dus mocht Roos aan de bak met 'haar Hendel'. Ook het voorbrengen hoorde bij haar taakomschrijving deze dag, altijd spannend zo de eerste keer zowel voor Hendel als Roos. Maar beiden gingen onder begeleiding van Bart prima door de baan. Dit leverde Hendel dan ook een mooie 1e premie op met 36 punten.Later kwam deze combinatie wederom in actie bij het bestgaand. Roos heeft Hendel zelf beleerd en ingereden, Roden was voor hun het ideale moment om het 'wedstrijd' element er eens bij te pakken.
Beiden gingen lekker ontspannen door de baan en waren lekker aan het genieten van deze nieuwe ervaring.

En als laatste hadden we Wolly nog, deze 'oude' rot in het vak weet inmiddels precies wat er van haar verwacht wordt. De afgelopen jaren doet Wolly meestal leuk mee in de middenmoot van de Stermerries, maar deze dag zette ze echt haar beste beentje voor en mocht ze als 1e opstellen! Waarna ze tevens het reservekampioenschap bij de predicaat merries in ontvangst mocht nemen. Een hele mooie afsluiter van deze laatste premie keuring van 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten